Wat doen we

In onze begeleiding staat centraal dat Lichaam en Geest elkaar beïnvloeden. Onze holistische werkwijze sluit hierbij aan. De praktijk heeft als doel patiënten te helpen bij een brede waaier van klachten zowel op lichamelijk, cognitief als psychisch vlak.

Kinesitherapeutische begeleiding

Pediatrische- neurologische- psychomotorische- motorische begeleidingen gebeuren in individuele sessies. Ouderinstructie indien nodig.

Psychologische begeleiding

De psychologische begeleiding wordt individueel of in groep aangeboden. IQ-, concentratie-, neuropsychologisch- en belevingsonderzoek vallen eveneens onder onze capaciteiten.

Logopedische problemen

Kinderen kunnen hier terecht voor zowel het onderzoek als de behandeling van spraak-, taal-, lees-, schrijf- en rekenproblemen.

Hippotherapie

Kinderen met motorische, psychomotorische, mentale, gedrags-, emotionele of communicatieve problemen kunnen individueel begeleid worden op en naast het paard. Bekijk ook ons filmpje hierover.

Knutselen

Kinderen die graag creatief bezig zijn en extra ondersteuning hierbij nodig hebben, kunnen zich uitleven tijdens het knutselatelier.

Zwemmen

Op een andere locatie worden zwemlessen aangeboden voor kinderen met beperkingen. De ouders kunnen mee het water in.

Workshops

Er worden verschillende workshops in groep gegeven door psychologen en / of kinesitherapeuten. Je kan dit volgen op onze agenda.

Coachen met paarden

Voor volwassenen en jong volwassenen die zitten met een probleem van eigenwaarde, grenzen stellen, voor zich opkomen en met slechte gevoelens. Wij coachen U met de paarden doorheen het proces van zelfbewustheid. Bekend als Equine facilitated learning(EFL).

Er is maar één wereld en deze kinderen zullen in deze wereld volwassen worden. Volwassen met hun mogelijkheden én met hun verantwoordelijkheden. In het (therapeutisch) werken met deze kinderen ligt een taak besloten. Deze taak is erop gericht kinderen te begeleiden en te ondersteunen om hun mogelijkheden te ontwikkelen naar een zelfstandig leven op deze wereld.
Lut Porto-CarreroKinesitherapeute